Zásady ochrany soukromí pro mobilní validační aplikaci

Tyto Zásady ochrany soukromí stanoví, jakým způsobem jsou zpracovávána a chráněna vaše osobní data v souvislosti s používáním mobilní Aplikace pro validaci vstupenek nebo jiných identifikačních karet (dále jen „Identifikátorů“). Prosíme vás, abyste si tyto zásady pečlivě přečetli, abyste porozuměli, jak s vašimi osobními údaji nakládáme a jak chráníme vaše soukromí.

1. Identifikace správce a zpracovatele

Správcem vašich osobních údajů je Vydavatel vašeho Identifikátoru. Správce shromažďuje, uchovává a rozhoduje o účelu zpracování osobních údajů držitelů Identifikátorů.

Zpracovatel osobních údajů je poskytovatel mobilní validační aplikace, kterým je společnost Absolook s.r.o., IČO: 24708259, se sídlem Petrská 1426/1, 110 00 Praha 1 Zpracovatel osobní údaje zpracovává pouze na základě pokynů Správce, a to za účelem ověření platnosti Identifikátoru.

2. Rozsah zpracování osobních údajů

Aplikace může zpracovávat následující typy osobních údajů:

  • Identifikační údaje: jméno, příjmení, e-mailová adresa, číslo Identifikátoru, popř. další údaje, které Správci poskytnete jako je např. fotografie držitele, název vaší společnosti, adresa nebo datum narození
  • Údaje o používání Aplikace: informace o validaci Identifikátoru, datum a čas přístupu, transakční data spojená s validací Identifikátoru.

3. Účel zpracování osobních údajů

Účel zpracování osobní údajů určuje Správce. Údaje mohou být zpracovávány za následujícími účely:

  • Validace identifikátoru: ověření pravosti vstupenek, které jste zakoupili.
  • Zajištění bezpečnosti: ověření nároku na přístup do chráněných prostor a místností, prevence podvodného používání Identifikátoru a ochrana před zneužitím.
  • Nárok na slevu: ověření nároku na poskytnutí slevy nebo jiného benefitu.
  • Právní povinnosti: uchovávání záznamů pro splnění právních a regulačních povinností.

4. Právní základ pro zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány na základě:

  • Plnění smlouvy: zpracování údajů je nezbytné pro plnění smlouvy mezi vámi a Správcem, tj. pro poskytnutí služby validace vstupenek.
  • Oprávněný zájem: k zajištění bezpečnosti nebo dostupnosti služeb, které vám Správce poskytuje (prevence podvodů, ověření pravosti Identifikátoru a jeho držitele).

5. Jak jsou údaje uchovávány a zabezpečeny?

Vaše údaje jsou uloženy na zabezpečených serverech a jsou chráněny před neoprávněným přístupem, zneužitím, ztrátou nebo zveřejněním. Používáme vhodná technická a organizační opatření, aby byla vaše data v bezpečí (šifrování, přístup pouze pro vyhrazené uživatele, logování, auditování).

6. Komu jsou údaje zpřístupněny?

Vaše osobní údaje mohou být zpřístupněny zejména následujícím subjektům:

  • Poskytovatelům služeb: kteří nám pomáhají s provozem Aplikace (např. poskytovatelé cloudových služeb).
  • Orgánům veřejné moci: pokud to vyžaduje zákon nebo v případě, že je to nezbytné pro ochranu našich práv či práv třetích stran.
  • Partnerům Správce: za účelem zajištění fungování vašeho Identifikátoru. V takovém případě je věcí Správce, aby vás informoval o svých dalších Partnerech.

7. Doba uchovávání osobních údajů

Vaše osobní údaje uchováváme pouze po dobu nezbytnou pro dosažení účelů uvedených výše nebo po dobu stanovenou příslušnými právními předpisy. Po uplynutí této doby jsou vaše údaje bezpečně vymazány nebo anonymizovány.

8. Vaše práva

V souladu s platnými právními předpisy máte právo:

  • Požádat o přístup ke svým osobním údajům.
  • Požádat o opravu nepřesných nebo neúplných údajů.
  • Požádat o výmaz osobních údajů, pokud již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny.
  • Vznést námitku proti zpracování nebo požádat o omezení zpracování.
  • Požádat o přenositelnost údajů k jinému správci.
  • Pokud se domníváte, že vaše práva na ochranu osobních údajů byla porušena, máte právo podat stížnost u dozorového úřadu.

9. Změny v Zásadách ochrany soukromí

Tyto Zásady ochrany soukromí mohou být čas od času aktualizovány. Jakékoli změny budou zveřejněny v Aplikaci, a v případě významných změn vás budeme informovat prostřednictvím e-mailu nebo oznámení v Aplikaci.

10. Kontakt

Pokud máte jakékoli otázky ohledně těchto Zásad ochrany soukromí nebo chcete uplatnit svá práva, kontaktujte nás na jana.spickova@absolook.cz nebo písemně na adrese Absolook s.r.o., Šrobárova 40/2002, Praha 10 -Vinohrady, 101 00

Tyto Zásady ochrany soukromí jsou platné od 1.1.2024.